Připravte se na podzim! Odvodněte svůj organismus. - Klinika krásy

Připravte se na podzim! Odvodněte svůj organismus.

Babí léto pomalu odchází a příroda se dostává do podzimní nálady. Sychravé počasí, slaná a kořeněná jídla, hormonální antikoncepce, předmenstruační období, metabolismus žen i životní styl. To vše způsobuje nadměrné množství vody v těle. A i když je voda nejzáhadnější a nejdokonalejší tekutinou na planetě zemi, tak příliš velké množství v našem těle může být škodlivé. Tomuto stavu se říká „vodní intoxikace“. Sportujete, zdravěji jíte a ručička na váze ukazuje pořád stejně? Jedním z nejčastějších důvodů bývá překvapivě velké množství vody v těle.

Dnes už dokážeme tělu pomoci

Naše tělo je tvořeno z 55–65 % vodou. Je velmi důležitá pro správnou funkci těla. Ale, jako ve všem, čeho je moc, toho je příliš. Místo toho, aby voda plynule přicházela a odcházela, tak zůstává a způsobuje nepříjemnosti. Zbavme se této vody a budeme zdravější a krásnější. Navíc „zbytečná voda“ zatěžuje klouby, podílí se na tvorbě celulitidy a tvaruje nám tzv. problémové partie. A nyní pár typů, jak proti nadbytečné vodě bojovat.

  1. Hodně pijte
    Když příjem tekutin snížíte, tělo si vodu zadrží na horší časy. Každý den tedy vypijte 2-3 litry neperlivé čisté vody.  Samozřejmě záleží i na dalších okolnostech jako je například fyzická aktivita.
  2. Pohyb, pohyb, pohyb
    Bez pravidelného pohybu se lymfatický systém nenastartuje! Začněte postupně třeba delšími procházkami, dále během či klasický posilováním.
  3. Zdravá strava
    Jestli potřebujete nastartovat lymfu, měli byste se vyhnout smaženým jídlům, bílé mouce, uzeninám a cukru /více v Je cukr jed?/
  4. Zapomeňte na alkohol
    Jakýkoli alkohol není kamarád s fungováním lymfy. Při pravidelné konzumaci alkoholu se zpomaluje metabolismus a tělo otéká.
  5. Bylinky
    Některé bylinky podpoří hospodaření s vodou v těle. Mezi ty nejpilnější patří kopřiva a bříza, které se používají zejména na jarní detoxikaci.  Dále například bylinka truskavec stimuluje vylučování vody Měsíček podporuje střevní a jaterní funkci. Svízel pomáhá udržovat normální lymfatický oběh a přispívá k pročištění těla. Lopuch podporuje vylučování vody z těla, přispívá k čištění krve.

Na základě vašeho podnětu jsme na 100 dobrovolnících 
otestovali přírodní doplněk stravy: H2OUT

H2Out lze získat ve všech lékárnách nebo přímo od výrobce.
Aktuálně při zadání slova AKCE se vám odečte 100 Kč z každé objednávky.